Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Обществени поръчки

Ще застраховат съдиите

Висшият съдебен съвет е обявил обществена поръчка за избор на компания, която да застрахова живота и трудоспособността на работещите в съдебната система. Груповата полица ще обхваща 14 640 действащи и предстоящи за назначаване съдии, прокурори и следователи, младши съдии и младши прокурори, кандидати за такива, съдебни помощници и прокурорски помощници, държавни съдебни изпълнители, съдии по вписванията, членовете на ВСС и Инспектората към него и други. Прогнозната стойност на поръчката е малко над два милиона лева, като срокът на застраховките е 31 декември 2017 година. Оферти ще се приемат до 4 март.

 

БНТ дава 600 хил. лв. на телекомите

За осигуряването на мобилни телефонни услуги  и интернет през следващите 24 месеца Българската национална телевизия ще плати 600 хил. лева. Според заданието на поръчката телекомите трябва да предложат оферта за корпоративна група от 950 абоната до 4 март.

 

АЕЦ "Козлодуй" и митниците искат самолетни билети

Точно 900 хил. лв. ще могат да спечелят туроператорите от обявените през седмицата поръчки за доставката на самолетни билети. Агенция "Митници" например е заявила, че ще даде 720 хил. лв. за задграничните полети на служителите си през следващите 24 месеца. Атомната централа пък е приготвила 180 хил. лв. за период от 12 месеца, като за това време ще се извършат около 200 полета. За първата процедура ще може да се кандидатства до 5 март, а за втората - до 19 февруари.

 

540 хил. лв. за анализ наЧиренското находище

"Булгартрансгаз" планира да извърши наземен анализ върху площта на Чиренската структура, който включва вземане на проби от почвата на дълбочина до 100 сантиметра. Целта е да се установи дали има някакво замърсяване вследствие на съхранението на природен газ. Проучването ще продължи 180 дни. За провеждането му ще бъде наета специализирана фирма, която може да представи своята оферта пред държавното предприятие до 4 март.

Facebook logo
Бъдете с нас и във