Банкеръ Weekly

Пари и пазари

ПРОГНОЗА

Глобалната финансова криза вече засегна и реалната икономика. След спада в търговията на дребно в САЩ ударите й засегнаха и автомобилната индустрия, което се изрази в намалели поръчки и освобождаване на работници. Капиталовите пазари по света продължават да търсят дъното, индексите пък се приближават до началните си стойности.
В тази обстановка и минорното настроение на БФБ-София се запази. Лошите новини отвън правят инвеститорите все по-внимателни, което пък свива цените и прави оборотите символични.
Очакванията за новата борсова седмица (от 17 до 21 ноември) не са по-оптимистични. Преобладаващ ще е страхът от покупки, който пък е подкрепен от нежелание за продажби на сегашните нива.
Негативните настроения на инвеститорите бяха подкрепени от немного добрите финансови резултати за деветмесечието на някои публични компании и това предизвикали спад в търсенето и котировките. Но за отбелязване е, че положителните отчети на други също не се оказаха стимул за купувачите. А вярно е и това, че в момента има компании на БФБ-София, цените на чиито акции са наистина атрактивни на фона на отчетените финансови резултати и перспективите им за развитие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във