Банкеръ Weekly

Пари и пазари

ПРОГНОЗИ

Разнопосочното движение на индексите ще продължи и през следващата борсова седмица от 14 до 18 април, каза Ясер Ел Амин от Бенчмарк Финанс. Пазарът няма да има ясно изразен положителен или отрицателен тренд. Новините от външните пазари едва ли ще повлияят върху българските ценни книжа, а в момента корелация се забелязва единствено когато движението на международните пазари е в посока надолу.
През следващата седмица няма корпоративни новини, които да се окажат толкова съществени за развитието на пазара. Индексите ще се консолидират около сегашните си нива.

....

През следващата седмица няма да има съществени колебания на борсата. Посоката на движение на цените ще бъде по-скоро положителна, тъй като инвеститорите вече се поуспокоиха и насочиха вниманието си вече към резултатите на самите компании, а нетолкова към макроикономически новини и коментари.
Разбира се, сянката на международните пазари все още продължава да тегне и не е изключено да повлияе върху котировките при сериозни новини оттам. В общи линии очаквам спокойна седмица, с лек превес на купувачите, коментира Николай Костов от ПФБК асет мениджмънт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във