Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Обществени поръчки

Надпревара за застрахователи
Цял куп обществени поръчки за застрахователни услуги са пуснали през последните дни държавните институции. Министерството на околната среда и водите например е  обявило, че ще даде 720 хил. лв. за двугодишни полици със съответни покрития: “Гражданска отговорност” на 410 автомобила, “Каско” и “Злополука на местата” на 430 коли, “Имуществено застраховане” на 229 сгради в цялата страна и “Злополука” на 236 служители от Изпълнителната агенция по околна среда.
Народното събрание също иска да сключи подобни полици, но само за цялата 2015 година. Автомобилите на парламента са 98, а ще има и застраховка “Злополука за всички места в тях (общо 528). А сградите са 248. Прогнозните разходи са фиксирани на 162 300 лева.
Застраховки “Пълно Каско”, “Злополука на местата в МПС” и “Гражданска отговорност” на служебните си автомобили за догодина ще прави и Столичната община. За целта ще бъдат похарчени почти 150 хил. лв., което показва, че кметството има много по-голям автопарк от Народното събрание, тъй като в разходите му не са включени имотни застраховки.

“София тех парк” и прокуратурата искат самолетни билети
Точно 156 хил. лв. е приготвила прокуратурата на Република България, за да си осигури доставката на самолетни билети при командировки и специализации в чужбина през следващите две години. Туроператорите могат да заявят участие в организираната надпревара до 13 ноември. “София тех парк” пък ще даде за задграничните и пътувания 120 хил. лв., но парите трябва да стигнат точно до 16 ноември 2015 година. В този конкурс оферти на кандидатите ще се приемат до 27 ноември.

Метрото преобразява кв. “Младост”
Покрай разширението на подземната железница жителите на столичния кв. “Младост” ще се сдобият с чисто нови булеварди. Общинското предприятие “Метрополитен” ще извърши пълна реконструкцията на бул. “Александър Малинов” в участъка от бул. “Андрей Сахаров” до бул. “Цариградско шосе”, а след ремонта най-натоварената входно-изходна артерия на жилищния комплекс ще бъде разширена с по една нова лента за движение във всяка посока. Рехабилитацията ще продължи четири месеца и ще струва 2 160 000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във