Банкеръ Weekly

Търсете в новия брой на в. "БАНКЕРЪ" всичко за вакъфските имоти

Мюфтийството иска имоти, а крие дългове за милиони

Над 3.5 млн. лв. са дълговете на "Мюсюлманското вероизповедание" към българската държава. Това показва почти апокрифният акт на Националната агенция за приходите (№6841/2009/000147), който след дълги обжалвания е влязъл в сила от 23 август миналата година. Неплатени данъци и осигуровки формират огромното задължение към хазната. Опитът ни да получим потвърждение от приходната агенция удари на камък, тъй като "информацията е конфинденциална по закон". Запознати с документа обаче не отрекоха, че сумата е такава. А потвърждение на този факт лесно може да се намери и в Агенцията по вписвания. Справка от нея, с която разполага в. "БАНКЕРЪ", показва, че НАП е наложила възбрани на почти всички елитни мюсюлмански имоти в столицата и във Варна.

Ако не плати дълговете си по закон, мюфтийството трябва да се раздели и с 27-те дка в софийския квартал"Малинова долина", където имаше намерение да построи молитвен комплекс. Както и с няколко атрактивни имота в центъра на Варна. Друг е въпросът кой и кога ще прецени дали е изтекъл и последният срок, та държавата да започне да си прибира дълговете и да обяви възбранените имоти за публична продан, както повелява законът...?!

Трябва да уточним, че тук говорим само за задължения към Националната агенция за приходите. В цитираните суми не са включени хилядите левове, които мюфтийството дължи на отделни общини в страната.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във