Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Обществени поръчки

Правят паркинг за "София тех парк"

Над 7.5 млн. лв. ще струва изграждането на пететажния паркинг в бъдещия технологичен център в столицата. Дружеството "София тех парк" вече е обявило обществена поръчка за проектирането и строителството на съоръжението, което по план трябва да бъде готово най-късно до 30 септември 2015 година. Паркингът ще бъде с обща разгъната застроена площ от 14 510 кв. метра и ще има капацитет за 499 коли, включително и 20 места за трудноподвижни хора. Крайният срок за подаване на оферти в надпреварата е 20 януари.


 


Диплянки за 600 хил. лв. поръчва Хасан Адемов

Макар че сегашният програмен период приключва след броени дни, Министерството на труда и социалната политика ще продължи да рекламира подопечната си оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" до края на 2015-а. За целта са предвидени 600 хил. лв., които ще отидат за доставка на печатни информационни и рекламни материали. Какво точно ще ни разясняват с тях не е съвсем ясно, но е сигурно, че нови схеми и процедури за кандидатстване по програмата няма да бъдат откривани. Така или иначе мераклиите да се възползват от апетитния бюджет могат да подадат своите документи до 4 февруари.


 


В БНТ се готвят за воаяжи

Българската национална телевизия ще даде 450 хил. лв. без ДДС за самолетни билети в следващите 24 месеца. Това става ясно от обявената обществена поръчка за избор на туроператор, който да подсигури служебните пътувания на работещите в държавната медия. Предложенията на кандидатите ще се приемат до 20 януари.


 


Нов приют за кучета в столицата

Местната управа в София е приготвила 1.68 млн. лв. за изграждането на нов приют за бездомни кучета в землището на село Горни Богров. Предвижда се изграждането на метални навеси с обособени клетки за животните и дворчета към тях. Между навесите пък ще има пешеходни асфалтови алеи, ВиК инсталация, външно осветление, ландшафтни елементи и ограда. Всичко това трябва да е готов за 90 дни. Фирмите, които искат да се заемат с изграждането на приюта, могат да представят офертите си до 15 януари.


 


Подготвя се втората фаза на жп линията Пловдив - Бургас

Националната компания "Железопътна инфраструктура" е обявила конкурс за избор на фирма, която да подготви втората фаза на проекта за рехабилитация на железопътния участък от Пловдив доБургас. Изпълнителят ще трябва да направи прединвестиционно проучване, както и да подготви и съгласува идейните проекти и дейностите за строителство. Всичко това ще струва около 3 млн. лв., като всички задачи и заключителният доклад трябва да са готови най-късно след 18 месеца. Документи за участие в надпреварата могат да се подават до 10 февруари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във