Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Обществени поръчки

НКЖИ избира телефонен оператор

Националната компания Железопътна инфраструктура е обявила обществена поръка за избор на оператор, който ще й предоставя електронни съобщителни услуги в период от 48 месеца. Изисква се обособяването на корпоративна затворена група от над 3000 абонати, с възможност за предаване на данни, SMS, МMS, достъп до мобилен интернет през GPRS/EDGE/UMTS, детайлни справки в електронен вид и допълнителни услуги. Очаква се всичко това да струва на държавната фирма около 1.5 млн. лева. Телекомите могат да внесат своите предложения до 30 юли.


nbsp;


Луксозни коли за пристанищните чиновници

Два чисто нови автомобила е решило да купи държавното предприятие Пристанищна инфраструктура. Става въпрос за мултифункционален бус, 4х4 с 6+1 местаи лека кола, също 4х4. При всички положения става въпрос за изключително луксозни возила, тъй като за закупуването има са предвидени близо 200 хил. лева. Бърз преглед на офертите на пазара показва, че в тази ценова категория попадат само производители като БМВ, Мрцедес и Лексус. Кой от тях ще бъде предпочетен, ще се разбере най-рано през август, тъй като документи за участие в надпреварата се приемат до 17 юли.


nbsp;


Стоянович наема външни експерти

Министърът на културата Петър Стоянович е обявил конкурс за избор на външни ескперти, които да отговарят за организацията, администрирането и управлението на проекти. На тях ще бъдат поверени реконструкцията и модернизация на Национално училище по изкуствата Панайот Пипков, Национално училище за танцово изкуство и Национална гимназия за древни езици и култури Константин Кирил Философ. Предвидените са хонорари за близо 100 хил. лева. Тримата специалисти ще работят до 30 април 2015 година. Мераклиите могат да се включат в конкурса до 15 юли тази година.


nbsp;


Плевен се подготвя за зимата

Общинската администрация в Плевен отсега е решила да се подготви за зимните месеца, като е обявила обществена поръчка за поддържане и снегопочистване на уличната мрежа. Любопитно е, че договорът с избраната фирма ще бъде четиригодишен - със срок до 15 април 2017 година. Предвидените за този период средства за дейността са 2.95 млн. лв. без ДДС. Предложенията на кандидатите ще се приемат до 27 юли.

Facebook logo
Бъдете с нас и във