Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Обществени поръчки

Диана Ковачева купува лаптопиОбществена поръчка за доставката на 50 преносими компютъра е обявило Министерството на правосъдието. В обявлението се казва, че лаптопите ще използват служителите на ведомство, като за закупуването им са предвидени 60 хил. лева. Този бюджет обаче изглежда твърде раздут, тъй като хората на Диана Ковачева изрично са посочили, че искат малки компютри с диагонал на екрана неповече от 14 инча (при стандартен 15.4 инча). Не са високи и изискванията им за производителност на процесорите. В магазинната мрежа подобни устройства струват под 700 лв., а правосъдното министерство е предвидило по 1200 лв. за бройка. Какви ще са конкретните оферти на кандидатите ще се разбере на 25 февруари.


nbsp;


Кърджали търси снегорини

Местната администрация в Кърджали иска да наеме фирма за зимно поддържане и снегопочистване на улиците в града и четвъртокласната общинска пътна мрежа. Ориентировъчната стойност на услугите за един сезон е 24 600 лв. с включен ДДС. Кандидатите за участие в конкурса трябва да докажат оборот от сходни дейности за последните три години в размер на поне 6 млн. лева. Оферти могат да се подават до 11 февруари.


nbsp;


Делян Добрев наема хамали

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще даде 240 хил. лв. без ДДС за осъществяване на текущо и основно почистване и за извършване на хамалски услуги. Средствата са заделени за период от 12 месеца, като в поръчката са включени всички сгради на ведомството както в София, така и в по-големите градове на страната. Конкретни финансови изисквания към кандидатите няма, а според условията ще спечели този, който предложи най-ниска цена. Оферти се приемат до 7 февруари.

nbsp;


Близо 360 хил. лв. за поддръжка на пощите

Дребните ремонтни работи, боядисването, смяната на електрически крушки и кабели в пощенските клонове ще струват на държавното дружество Български пощи почти 360 хил. лв. през следващите две години. Това става ясно от документацията за процедурата за избор на фирми, които да поемат поддръжката на сградите. Кандидатите могат да се състезават за всяко районно управление на пощите поотделно. Крайният срок за представяне на ценовите предложения е 1 февруари.

nbsp;


Одиторите с карти за градския транспорт

Сметната палата е открила процедура за договаряне без обявление, с която иска да осигури на служителите си абонаментни карти за масовия обществен превоз в София. Покана за подаване на оферта е изпратена само до Центъра за градска мобилност, тъй като той е единственият оператор на градския транспорт в столицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във