Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Обществени поръчки

Тотю Младенов дава над милион за флаериМинистерството на труда и социалната политика продължава със скъпите рекламни кампании на оперативната програма Развитие на човешките ресурси. Ведомството на Тотю Младенов е обявило поръчка за над 1 млн. лв., с която да си осигури печатни информационни и рекламни материали за следващите 32 месеца. Интересното тук е, че кампанията за популяризиране на програмата ще върви дори и след края на програмния период на 31 декември 2013-а, което обезсмисля харченето на толкова пари. Каква е логиката да се рекламира финансов инструмент, който няма да може да се ползва?


Поръчката обаче е добре дошла за пиар агенциите, които във време на криза ще получат добро финансиране. Те ще могат да предложат своите оферти пред социалното министерство до 24 януари догодина.


nbsp;


Община Варна избира GSMоператор

Местните управници в морската столица са обявили конкурс за избор на мобилен оператор, който да им осигури всички възможно далекосъобщителни услуги през следващите две години. Предвидените за целта средства от бюджета на общината са 700 хил. лв. без ДДС, като има възможност за отпускане и на допълнителни суми. Телекомите ще могат да се включат в надпреварата до 31 януари 2013-а. За избор на доставчик общинарите ще гледат преди всичко предлаганата цена на месечните абонаменти и разговорите, докато безплатните минути ще имат само 20% тежест при крайната оценка на офертите.


nbsp;


Започват интегрираната здравноинформационна система

Министерството на здравеопазването ще похарчи 7.2 млн. лв. за изграждането и внедряването на интегрирана здравноинформационна система. Поръчката включва няколко обособени позиции, сред които избор на системен интегратор, осигуряване на оперативна съвместимост, пълен регистър на медицински, здравни и приложни специалисти в здравеопазването и хуманната медицина, както и внедряване на система за електронна рецепта. Срокът за подаване на оферти е 21 януари, а предложенията ще бъдат отворени ден по-късно.


nbsp;


Подсигуряват контрол на европарите

Министерският съвет е обявил обществена поръчка за закупуване и доставка на технически модули и софтуер за Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на Европейския съюз в България. Целта е да се увеличи пропускателната способност на свързаността между сървърите и системата за приложения, както и да се защитят данните от срив в резултат от природно бедствие или друг проблем. Срокът за подаване на документи е 14 януари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във