Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Обществени поръчки

НОИ се запасява с канцеларски материали

Националният осигурителен институт ще уреди Централното си управление с всички необходими канцеларски материали за следващата година. Заделеният бюджет за подсигуряване на чиновниците е 28 829 ле. без ДДС. Списъкът с артикулите е изключително дълъг и освен очакваните тефтери, картони, химикалки, лепила и др. включва някои доста странни прищевки. Най-голямо впечатление правят компютърните дискети (3.5), които в съвременния свят могат да се видят само в музея. Всички водещи производители на магнитни носители отдавна спряха да правят такива дискети, така че е доста интересно откъде точно ще бъдат намерени. Последно през миналата година от тях се отказа и Sony. Отделно не е за пропускане и фактът, че вече почти няма компютър, който да може да ги разчете.


Иначе към кандидатите да доставят въпросните продукти няма почти никакви изисквания. Достатъчно е да не са били на загуба през последните три години и да имат сертификат за качество ISO9001:2008. Документи за участие в конкурса могат да се подават до 6 декември, а отварянето на офертите е насрочено за следващия ден.


nbsp;


Добрич ремонтира пречиствателната си станция

Над 25 млн. лв. ще струва реконструкцията и разширението на пречиствателна станция за отпадъчни води в Добрич. Средствата са осигурени от оперативна програма Околна среда и според изискванията съоръжението трябва да е готово най-късно до 1 декември 2015 година. За да се включат в процедурата за избор на изпълнител, фирмите трябва да докажат поне 50 млн. лв. оборот за 2009-а, 2010-а и 2011-а, а 90% от приходите им трябва да са от строително-монтажни работи, свързани с предмета на поръчката. Освен това кандидатите са длъжни да разполагат с ликвиден работен капитал в размер, не по-малко от 3.6 млн. лева. Той може да е под формата на пари в брой, гарантирана неотменима кредитна линия, отпусната от банка или друга приемлива форма на разполагаеми средства. Също така за участие в надпреварата са нужни и поне два изпълнени договора за ремонт на станции с пълно биологично пречистване.


За крайното класиране с най-голямо значение ще е предложената консумация на ел. енергия на бъдещото съоръжение. Документи в търга могат да се подават до 7 декември, а разглеждането им ще започне на десети.


nbsp;


Пощите изхвърлят касови апарати

Български пощи търсят фирма, която да изведе от експлоатация и да дерегистрира над 10 хил. електронни касови апарати с фискална памет, както и да осигури техническа поддръжка на дефискализираните устройства. В случая ще бъде прекратена регистрацията в НАП на 6400 апарата, а на други 4000 ще бъде извадена фискалната памет и те ще бъдат преустроени като печатащи машини. Всичко това според плановете трябва да стане за четири месеца и да струва не повече от 240 хил. лева.


Дружеството, което ще извърши въпросните операции, ще бъде избрано през декември. Кандидатите могат да подават своите предложения в Централното управление на пощите до 29 ноември.


nbsp;


Крачка към дигиталните митници

Значително засилване на капацитета на Българската митническа администрация трябва да се случи през следващата година. Модернизацията, за която са предвидени 2127778 лв. без ДДС от оперативната програма Административен капацитет, е част от инициативата Електронни митници на Европейския съюз. Най-общо ще се усъвършенстват, интегрират и разширят услугите, които сега предлага електронният портала на Агенция Митници. Ще бъде изградена и Автоматизирана информационна система за деловодство и административна дейност.


nbsp;


София ще строи поредна детска градина

Нова сграда за две градински и една яслена група ще има в местността Гърдова глава на столичния район Витоша. За строителството на забавачката са предвидени близо 1.2 млн. лв. от Столичния общински приватизационен фонд. Предвижда се да бъде построена двуетажна сграда с голям южен двор. Детските групи ще са с по 25 деца, а яслената от - 15 (общо 65 деца). Също така ще има физкултурно-музикален салон, административни и медицински помещения, кухня и пералня-сушилня.


Кандидатите да строят детското заведение могат да изготвят офертите си до 18 декември, когато е последният срок за представянето им в общината.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във