Банкеръ Daily

Общество и политика

Звездно начало на CineLibri

На 5 октомври в зала 1 на НДК филмът „Офицер и шпионин” на Роман Полански  даде началото на петото издание на Международния кино-литературен фестивал CineLibri.

Церемонията по откриването бе съпроводена с космически акустичен пърформанс на Мила Робърт, официално представяне на програмата и гостите. Копродукцията на Франция и Италия „Офицер и шпионин”, адаптация по бестселъра на Робърт Харис, се показва в България след официалната премиера на 76-ото издание на кинофестивала във Венеция. 

Между 5 и 20 октомври публиката на CineLibri ще види забележителни филмови и литературни премиери, ще се срещне с кинорежисьори от световна величина и други ярки фигури от света на изкуството.

Френско-американската кинозвезда Кристоф Ламбер оглавява журито на юбилейното издание на фестивала.

кцент сред паралелните събития е конкурсът за късометражни филми CineLibri Short Movie Official Competition, а за първи път в рамките на фестивала ще се състои международен уъркшоп на тема: „Изкуството на адаптирания сценарий” с участието на светила в областта на писането и адаптирането на сценарии – Линда Сийгър и Джулиан Фрийдман, с участието на българския продуцент, сценарист и режисьор Димитър Коцев – Шошо. 

CineLibri е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във