Банкеръ Daily

Общество и политика

Златева: Пришиването на Пеевски към ГЕРБ е проблем на ГЕРБ

Като шеф на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова е трябвало да подаде сигнал, ако е имало проблем с „Цанков камък“. Това заяви зам.-председателят на Националния съвет на БСП Деница Златева пред Би Ти Ви.

"Сигналът за „Цанков камък” е поредната димка, която се пуска в публичното пространство. Ремонтът е бил планиран още през месец юли, а ГЕРБ вече един път са давали сигнал до прокуратурата за този случай през 2010 г. и е направена проверка. 7 години след като е финализиран този проект и е въведен в експлоатация, отново се вади на дневен ред и се използва като основна новина. Когато е правена проверката от прокуратурата, министър Петкова е била директор на АДФИ. Ако тогава е установила, че 200 млн. лв. не са възложени по реда на Закона за обществените поръчки, е трябвало да сезира прокуратурата", обясни Златева.

Според нея това е изместване на вниманието и удар по лидера на опозиционна сила. 

"Пришиването на Делян Пеевски към ГЕРБ е проблем на ГЕРБ", отбеляза Златева.

На въпрос за слуховете за съвместно бъдещо управление между БСП и ДПС, Златева заяви, че през месец март БСП е получила 1 млн. гласа и й е била отредена ролята на най-голямата опозиционна сила. „Двете партии са опозиционни и понякога имаме съвместни приоритети в НС. Никога не са водени такива разговори” категорична бе тя. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във