Банкеръ Weekly

Общество и политика

ЗК СПАРТАК С НОВО ИМЕ И НОВИ АКЦИОНЕРИ

Застрахователна компания Спартак ще кандидатства за получаване на лиценз пред Дирекцията за застрахователен надзор още тази седмица, заяви пред в.БАНКЕРЪ новият председател на съвета на директорите Валентина Николова.


Всички изисквания на застрахователния закон са изпълнени, подготвени са и необходимите документи, а капиталът за общо застраховане от 3 млрд. лв. е вече изцяло набран.


Всички схеми, включващи евентуални вливания и сливания с други застрахователи при увеличението на капитала, бяха отхвърлени. Вместо това към старите акционери привлякохме нови български и чуждестранни инвеститори - заяви г-жа Николова. Сред тях се открояват няколко финансови групировки от Израел и една чуждестранна застрахователна компания. Миналия понеделник акционерите решиха да променят и името на дружеството, което в бъдеще ще се казва ЗК Левски Спартак - поради ролята на един от основателите му - спортен клуб Левски.


Досегашният изпълнителен директор на компанията Румен Цанков ще продължи да я оглавява и за в бъдеще. От управата на дружеството обаче излизат по собствено желание досегашният председател на СД - Красимир Жечев, и Ирина Цекова, а заради новите изисквания за образователен ценз е сменен и Стоян Хранков - председател на СК Левски. На мястото на напусналите ръководството на компанията бяха избрани Валентина Николова, Стефан Софиянски и Камелия Петкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във