Банкеръ Daily

Общество и политика

Зимните курорти откриха ски сезона

Зимният ски сезон се открива днес в Банско, Боровец и на Мальовица. В Боровец се очакват първите гости от Великобритания, британски туристи с отказани резервации от френските курорти се насочват към Банско, посочват от курорта.

В Боровец ски сезона започва при миналогодишните цени в рамките на първата седмица. След това дневната карта ще бъде 75 лева за възрастен. Георги Кочов от фирмата концесионер посочи, че единствено пистата "Маркуджик-3" няма да бъде отворена поради лавинна опасност. Кочов каза, че в курорта има много сняг и пистите са добре подготвени.

С демонстрационно ски спускане на деца по писта "Томба", които ще отправят пожелание за дълъг ски сезон, започва сезонът в Банско. Иван Обрейков от дружеството концесионер посочи, че работят всички писти с изключение на тези на Чалев валог, които днес се заснежават.

Цените на еднодневните карти за лифтовете в деня на откриването ще са 20 лева, срещу 10 лева гостите на Банско ще могат да ползват кабинковия лифт в двете посоки. До 26 декември се запазват миналогодишните цени, след което повишението е с 12 на сто и дневната карта за възрастен става 79 лева.

С напълно безплатни карти започва ски сезонът на Мальовица,където има много сняг.Началото ще бъде отбелязанос музикална програма, снежна анимация, награди за гостите. Мартин Ицов от фирмата концесионер посочи, че до 26 декември картата за съоръженията ще е 34 лева за възрастен, а след това - 40 лева.

В ски зоната Мальовица над Говедарци работят 3 влека, 4 писти и 2 хотела. Заради навалелия наскоро сняг има предупреждение за висока лавинна опасност в планините.

Пампорово даде старт на ски сезона вчера, а на Витоша все още пистите са в процес на подготовка. В планините падна пресен сняг и има повишена лавинна опасност. За да няма инциденти, от ски зоните предупреждават да не се кара извън пистите

Facebook logo
Бъдете с нас и във