Банкеръ Daily

Общество и политика

Земеделското министерство получи нови 5,1 млн.лв.

Правителството одобри допълнителни средства в размер до 6,5 млн. лв. по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за закупуване на ваксина срещу заболяването "Син език".

Чрез поголовната ваксинация на всички възприемчиви животни към заболяването "Син език" на територията на страната, ще се гарантира доброто здравословно състояние на животните и няма да се допусне епидемия сред животните.

Също така се отпускат допълнителни разходи по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за 2020 г. за подпомагане на  земеделските стопани, които отглеждат животни, пчели, плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза, чрез помощ de minimis. 2,5 млн. лв. от средствата са за преструктуриране на разходите по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за 2020 г.

А общият финансов ресурс по държавна помощ de minimis е в размер на 49 млн. лв.

Правителството отпусна допълнителни 5,1 млн. лв. по бюджета на земеделското министерство.

Това ще позволи увеличение с 30% на заплатите за персонал на администрация, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от Covid-19, включително за служителите на първа линия, чиито задължения включват обслужване и контрол "на терен" с пряк контакт с други лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във