Банкеръ Daily

Общество и политика

Зеленогорски за Плевнелиев: Колегите от РБ направиха катастрофа

"Колегите от РБ направиха катастрофа, голяма грешка и политически гаф“, заяви дясната ръка на Меглена Кунева Найден Зеленогорски, въпреки че самата тя обяви, че брожения в блока нямало.

Повод за коментарите е решението на Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат, след като от ДСБ посикаха десните партии да го издигнат за поста.

Зеленогорски посъветва колегите си да се научат да прецизират по-добре позициите си занапред. По думите му обаче нямало влошени отношения в РБ, но някои хора от формацията изразяват становища от името на Гражданския съвет, без да е свикван от една година и без да го представляват. „Тези хора не могат да говорят от името на Съвета, убеден е той.

„За нас е новина решението на президента. РБ оценява положително мандата му и особено твърдата му евро-атлантическа ориентация. Не съм щастлив от поведението на колегите ни в РБ, които опитаха да убедят Плевнелиев да се кандидатира, с което обаче го убедиха да не се кандидатира. Колегите направиха голяма грешка, политически гаф, която навреди на блока и на дясното, и на президента. Сега се надявам да кажат поне, че съжаляват“, допълни Зеленогорски.

Найден Зеленогорски обясни, че че представлява парламентарната група на Реформаторския блок и мнозинството в нея. "На Изпълнителен съвет предложихме на колегите да се помисли може ли да се даде мандат на група в РБ за преговори с ГЕРБ и ПФ да се търси дясно-центристка патриотична кандидатура, за да се противопостави на въжделенията на ляво-центристка кандидатура и ляво правителство“, добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във