Банкеръ Daily

Общество и политика

Зеленогорски: Реформаторите сме като италианско семейство, но няма развод

В Реформаторския блок сме като италианско семейство, но няма развод, коментира пред Нова телевизия зам.-председателят на Движение "България на гражданите" и съпредседател на парламентарната група на блока Найден Зеленогорски по повод напрежението между представители на ДСБ и ДБГ. Той увери, че парламентарната група е единна и призна за наличието на проблеми, които обаче могат да бъдат решени. 

Зеленогорски оправда поредните словесни сблъсъци между представители на Реформаторите с тезата, че в дясно винаги е интересно, докато в ляво има един водач и той удря по масата.


"Ние сме различни партии, но се опитваме да сме единни в многообразието", подчерта още Зеленогорски.


На въпрос дали се карат за зам.-министерски постове, той обясни, че е имало идея заместниците да бъдат обсъдени и одобрени от цялата парламентарна група, но това не било възприето като модел. Според него няма как да бъде създадена партия на Реформаторския блок с един лидер без ДБГ или без СДС.

"Трябва да изчистим недоразуменията. Хубаво е нашият потенциал да отиде в стартирането на реформи, а не на всяка цена да стане ясно кой кара влака”, допълни Найден Зеленогорски.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във