Банкеръ Daily

Общество и политика

Зеленогорски: Новият десен проект е партизанско движение

С партизанска основа - така определи депутатът Найден Зеленогорски новия десен проект на Радан Кънев. Коментарът си дясната ръка на Кунева направи в кулоарите на НС.

"РБ е в добра кондиция и като началник на щаба ще направя всичко възможно да бъдем част от следващия парламент", допълни той.

Видях как се разби СДС, как се разцепи Синята коалиция, за съжаление видях и как се правят опити за разбиване на Реформаторския блок, но се оказаха неуспешни, посочи още той. Част от колегите правят опити да се спънат в един и същ камък за пореден път, а новият личен проект, за който само се говори, но никой нищо не знае, очевидно е в нелегалност като партизанско движение, каза още Зеленогорски.

Съпредседателят на РБ оцени приемането на бюджета като положително действие на парламента. Икономиката се развива успешно и ако си позволим да взривим всичко това с приемането на популистки текстове между четенията, ще бъде огромна щета, добави той. Не си обяснявам поведението на т.нар. опозиция, която не подкрепи бюджета и поставят на изпитание държавата, защитавайки тесния си партиен интерес, каза още Зеленогорски.

Пред този парламент има и още две важни задачи – приемането на второ четене на антикорупционния закон, за да може новият център за предотвратяване на корупцията да започне да работи от 2017 година и разглеждане на въпросите от националното допитване, коментира също Зеленгорски, като добави, че толкова големи промени в изборната система не могат да се правят "на коляно" и няма впечатление да се работи в по конкретни законопроекти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във