Банкеръ Daily

Общество и политика

Зеленогорски: Категорично няма да участваме в правителство, подкрепяно от ДПС

Силно се надяваме, че е възможно много скоро да се направи тристранна среща между ГЕРБ, РБ и ПФ, за да обсъдим какво ни събира и какво ни разделя и доколко част от идеите, които има една от формациите, но са неприемливи за останалите, е възможно да бъдат смекчени. Това заяви пред БНР депутатът от Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Той припомни твърдата позиция на Блока, че няма да участва в правителство, подкрепяно от ДПС. "Ние препотвърждаваме решението си, че няма да участваме в правителство на малцинството", допълни депутатът.

"Подкрепяме идеята, че политическите проекти, които се ангажират да са част от едно управляващо мнозинство с дясноцентристка насоченост, трябва да участват в правителството със силни политически фигури. Доколкото знам ПФ беше на мнение, че няма да издигат силни политически фигури, а биха предложили експерти. От тук насетне е много тънка границата доколко няма политическа конотация в издигането на един експерт, предложен от политическа сила", каза още Зеленогорски.

Той определи като абсолютно невярно твърдението на Гроздан Караджов, че Меглена Кунева прокарва всичките си желания в Реформаторския блок, заплашвайки го с разпад.

Facebook logo
Бъдете с нас и във