Банкеръ Daily

Общество и политика

"Зелено движение" подкрепя Румен Радев на балотажа

Днес Националният съвет на "Зелено движение" взехме решение да подкрепим Румен Радев на балотажа на президентските избори в неделя, 21 ноември, съобщиха от движението.

"България има шанс за положителни промени през следващите години и смятаме, че Румен Радев като президент може да бъде част от решенията. През петте си години той доказа, че може да слуша разумните доводи за налагане на вето и го упражняваше в случаи, като промените в Административно-процесуалния кодекс и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Очакваме от него да бъде глас в подкрепа на нашите приоритети - чиста и зелена България, запазена природа, преход към нисковъглеродна икономика, зачитане на правата на човека, реформа в съдебната система, регулаторите и държавната администрация, спиране на корупцията и злоупотребата с еврофондове и пари на данъкоплатците", пишат още от формацията.

"Зелено движение" подкрепи Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе на първия тур. Разумът изисква от нас да бъдем активни и на балотажа. Гласувайте!", апелираха от сдружението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във