Банкеръ Daily

Общество и политика

"Зелените коридори" ще бъдат възстановени в четвъртък

Здравните власти, директорите на Регионалните здравни инспекции и представители на Националния оперативен и Националния ваксинационен щаб обсъдиха въвеждането на допълнителни мерки в най-засегнатите области в страната, в които заболеваемостта е преминала 300 на 100 000 души население. 

Мерките вероятно няма да бъдат унифицирани, тъй като заболеваемостта в областите е различна, съобщи след срещата здравният министър проф. Костадин Ангелов. 

"Мерките, които бяха обсъждани са различни, като носенето на маски на открито въвеждането на по-ранен вечерен час за нощните заведения, извеждането на учениците в електронна среда, в ограничаване достъпа до моловете, фитнесите. Обсъждахме също така и налагането на карантина на влизането на български граждани и чужди граждани от високо рискови области. Въпрос на дни е да имаме окончателно решение за мерките, които ще бъдат наложени на областно ниво или на национално ниво", обясни той.

Проф. Ангелов каза още, че при над 70% от новозаразнените е регистриран новят вариант на коронавируса и допълни, че лечебните заведения са подготвени за ръст на заболелите. В четвъртък „зелените коридори“ отново ще бъдат възстановени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във