Банкеръ Daily

Общество и политика

"Зелени коридори" за ваксинация в "Пирогов" и ВМА

"Зелени коридори" за ваксинация в София има и днес. Всички желаещи, които нямат записан час, могат да се имунизират срещу коронавируса в специалните пунктове на Военномедицинска академия и "Пирогов". Във ВМА "зелените коридори" ще работят от 8.00 до 18.00 ч., а в "Пирогов" - от 9.00 до 17.00 ч. Ваксинацията се извършва с препарата на "Астра Зенека".

Във Военномедицинска академия вчера са имунизирани около 200 души. "Зелен коридор" имаше и в ИСУЛ в петък, събота и неделя, като там са имунизирани около 300 души.

Още 31 590 дози от ваксината на "Пфайзер" пристигнаха тази сутрин у нас. Това е трета доставка от препарата в рамките на последните 7 дни, след като в началото на миналата седмица дойдоха 30 000 дози, а в края - още 16 000.

Препаратите са доставени в логистичен център в столицата. По-късно през деня дозите ще бъдат разпределени към РЗИ-тата в страната. 

Ваксинационната кампания у нас продължава. През вчерашния ден са направени 2383 имунизации, като общият брой на поставените дози вече е над 436 000. Засега масовата ваксинация се извършва само с препарата на „АстраЗенека“. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във