Банкеръ Daily

Конфедерацията на българския туристически бизнес настоява:

Зелен сертификат за всички български граждани

Конфедерацията на българския туристически бизнес настоява зеленият сертификат да важи за всички български граждани.

От организацията заявиха подкрепата си за новото правителство, като изразиха готовност да работят с него за намирането на най-добрите решения за сектора.

Да се запази ставката от 9% ДДС в туризма настояват от Конфедерацията на българския туристически бизнес, да бъде продължена и мярката 60/40 при 20 на сто спад в оборота спрямо 2019 година, кредитите за туристическия бизнес да бъдат трансформирани в грантове.

Ричард Алибегов, председател на организацията, заяви: "Също така доста спешна мярка е предприемане действия за изчистване на негативните практики с дружества за колективно събиране на отчисления на авторски права".

От Конфедерацията на българския туристически бизнес предлагат позитивна и смислена информационна кампания за ваксинация, която да бъде стимулирана чрез ваучери.

От организацията настояват да се спази обещанието на служебното правителство при излизане от червена зона да отпадне зеления сертификат.

Сред предложенията са и нова стратегия за развитие на туристическата индустрия до 2032, както и въвеждане на гаранционен фонд като алтернатива на застраховката за туроператорите.

 "Според нас туристическата индустрия следва да разполага с бюджет от най-малко 100 000 000 лева за реализация на тези политики и цели, които сме заложили", подчерта Полина Карастоянова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във