Банкеръ Daily

Общество и политика

Здравното ни министерство и СЗО с проект за сътрудничество

Министерският съвет е взел Решение за одобряване на проект на Двугодишно споразумение за сътрудничество между Министерството на здравеопазването (M3) на Република България и Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация за периода от 2022-2023 година.

Общият бюджет на Двугодишното споразумение за сътрудничество възлиза на 189 000 щатски долара. Включените в проекта средства са отпуснати от СЗО и са разпределени за сътрудничеството на Регионалния офис с България, уточняват от пресцентъра на Министерския съвет.

В проекта, съобразно националния контекст, са определени приоритетните области за сътрудничество, които да залегнат в Двугодишното споразумение за периода от 2022 г. до 2023 година.

Тези приоритетни области са: универсално здравно покритие за всички; по-добре защитени хора при извънредни здравни ситуации; повече хора в добро здраве и благосъстояние; по-ефективна и ефикасна СЗО, предоставяща по-добра подкрепа на страните.

От години универсалното здравно покритие е споделена цел на държавите-членки на Световната здравна организация в стремежа никой гражданин да не бъде оставен на заден план. Чрез тази цел се търси постигането на най-високия възможен стандарт за здраве за всички.

Facebook logo
Бъдете с нас и във