Банкеръ Daily

Общество и политика

Здравното министерство: Мит е, че COVID ваксината е опасна

Министерството на здравеопазването определи като "мит, че COVID ваксите са опасни". На официалната страница на министерството в социалните мрежи бе публикувана информация за това "Кои са най-разпространените митове за ваксината срещу COVID-19". 

Здравното министерство определя като митове също, че "чрез ваксината ще се заразя с коронавирус", че "ваксините променят ДНК-то ми", както и че преболедувалите COVID-19 не се нуждаят от ваксина. 

Публикацията е придружена с хаштагове: "Ваксината е надежда" и "Надеждата е във вашите ръце". 

В категория "истина" от МЗ акцентират, че всички ваксини в България са преминали и трите фази на клинични тествания и са сигурни и ефективни.

Подчертава се, че не е възможно ваксината да ви зарази с COVID-19. Както и че препаратите нямат никакво отношение към човешкото ДНК и са безвредни.

"Дори и да сте преболедували COVID-19, все още съществува риск от повторно заразяване. Затова е препоръчително и преболедувалите да се имунизират", посочват от Министерството на здравеопазването.

Според последните данни към момента у нас са поставени 284 464 дози от ваксините срещу COVID-19. 15 920 от тях са поставени през изминалото денонощие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във