Банкеръ Daily

Общество и политика

Здравният министър влезе в COVID реанимацията на „Пирогов“

Здравният министър проф. Костадин Ангелов влезе днес в реанимацията на "Пирогов". Той поиска лично да види съпругата и сина на д-р Муса Вакльов, който почина от COVID-19. И двамата са заразени, като са в доста тежко състояние.

Ето какво написа директорът на "Пирогов" - проф. Асен Балтов във "Фейсбук".

"Министърът на здравеопазването днес на място се запозна с организацията на работата в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” в условия на COVID-19. Проф. Ангелов пожела да влезе в COVID реанимацията, където в момента са съпругата и синът на д-р Муса Вакльов от с. Краище, който преди броени дни загуби битката с коронавируса.

И двамата са лекари, с положителни проби за COVID-19 и в момента колегите в реанимация се борят за живота им. Запознах министъра със състоянието им и лечението, което прилагаме. Полагаме всички усилия, за да помогнем на нашите пациенти".

Само за последното денонощие в страната от коронавирус са починали 14 души, излекувани са 149. 741 са пациентите в болница, 60 от тях са в интензивно отделение.

У нас към момента са регистрирани общо 15 751 случая на новия коронавирус, от тях активни са  4415 . Излекуваните са вече 10 750 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във