Банкеръ Daily

Общество и политика

Здравният министър ще проучва уволнението на шефа на "Пирогов"

„Още днес, след като отида в министерството, ще проверя документите за уволнението", увери служебният здравен министър Мирослав Ненков пред Нова телевизия.

Снощи стана ясно, че преди дни бившият вече здравен министър д-р Таня Андреева е уволнила шефа на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, а той и до момента не е официално уведомен за това. Миланов определи действията на министъра като "позорен акт" и "лична злоба". Министър Ненков каза, че е чул за случая, но не може да направи коментар преди да разбере какви са мотивите за решението и да се запознае с документите.

„Бързата помощ" е приоритетна област към, която ще бъде привлечено моето внимание и това на моя екип, каза още  Ненков.

Той подчерта, че не знае дали ще има пари за „Бърза помощ": „За два месеца няма как да направим 60 екипа - това трябва да е ясно. За това време няма как да преструктурираме звеното. Дълбоко се съмнявам, че ще има пари да увеличим заплатите. Не знам все още, защото не съм получим бюджетите от здравното министерство. Тази информация ще я получа да края на седмица. Ако мога с моите действия някак си да успокоя колегите, даже това за мен ще е достатъчно. Екипите са много малко, не са достатъчни".

Д-р Ненков добави, че днес ще се срещне с шефа на „Бърза помощ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във