Банкеръ Daily

Общество и политика

Здравният министър обяви сериозно затягане на мерките в Бургас

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов обсъди сериозното затягане на COVID мерките в Бургас с кмета на града и директор на областната Регионална здравна инспекция. 

Предлаганите нови ограничения са свързани с намаляване на работното време на заведенията до 22 часа и извеждане на учениците от 5 до 12 клас в електронна среда за две седмици. Обсъдени са и мерки, свързани с носенето на маски на открито, ограничаване на масови мероприятия на открито и закрито, както и ограничения, насочени към посещенията на фитнеси и молове.

Ограниченията ще бъдат въведени в цялата област, за да не се налага изграждането на КПП-та между различните общини, уточни директорът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров. 

"Положението е тревожно, но сме взели всички мерки, така че да запазим всичко онова, което сме постигнали до момента. Ще увеличим легловата база до нивата през септември - декември", заяви здравният министър.

По думите му, има нарастване на повикванията до "Спешна помощ" с 30%. "Около 40 до 50 на сто от повикванията са за пациенти с коронавирус. Мерките, обсъдени с Общинския щаб, ще бъдат обсъдени и с Областния щаб", посочи още той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във