Банкеръ Daily

Общество и политика

Здравният министър настоя за оставката на директора на Четвърта градска болница

Здравният министър Костадин Ангелов настоя столичният кмет Йорданка Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска болница в София Аркади Иванов. Причината е репортаж на БНТ, в който лекар от Спешна помощ се опитва да настани в лечебното заведение пациент с коронавирус, чието състояние се е влошило в последните часове. Той обаче не среща разбиране от страна на директора, който му иска на хартиен носител документ от координационния център и положителен PCR тест. 

Изгледах няколко пъти материала на БНТ Как минава едно дежурство по време на COVID-19. Министерството е казало още в началото на пандемията "тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация". Правило!

Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19.

Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си "чисти болници".

Няма да стане!

След 20-те секунди, които чух по БНТ: Настоявам кмета Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя - отговорен е мениджърът на ЛЗ.

За отказващите да открият легла - вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК.

Ок, "чиста болница", но без публично финансиране, написа Костадин Ангелов във Фейсбук.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във