Банкеръ Daily

Общество и политика

Здравният министър нарече поведението на петте медсестри „провокация срещу държавността”

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заклейми като „провокация срещу държавността“ поведението на медицинските сестри, барикадирали се в сградата на бившия Партиен дом, която сега принадлежи на парламента.

От Брюксел, където участва в заседанието на здравните министри от Общността, посветено на ситуацията с коронавируса, той заяви:

„Категорично пред вас искам да заявя, че това е директна провокация срещу държавността чрез използване на различни методи на манипулиране на българските граждани. Никога нито аз, нито министър-председателя, нито правителството, не е отказало диалог с медицинските специалисти. Ще ви кажа, че с всяка следваща среща те поставят все нови и нови искания, които са напълно неизпълними. Използвам случая да се обърна към всички организации, които са в България, които се мъчат да използват тази ситуация с цел получаване на политически дивиденти, да не вършат това нещо, защото това не работи за развитието на българското гражданско общество“.

На въпрос кои организации има предвид, министър Ананиев отговори лаконично: „Ами ще ви кажа директно - госпожа Мая Манолова и социалистическа партия. Сигурно има и други“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във