Банкеръ Daily

Общество и политика

Здравната каса чака лекарския съюз за договорите с болниците

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) очаква Българския лекарски съюз (БЛС) да съгласува анекса към индивидуалните договори с болниците, съобщиха от пресслужбата на Касата.
 
В изпълнение на Решение на Надзорния съвет на НЗОК от 20 юни е подготвено месечното разпределение на стойностите за болниците, което за юни е близо 142 млн. лв. и е съществено увеличено в сравнение с досегашните им бюджети, посочват от НЗОК.
 
От НЗОК са изпратили на БЛС анекс с отразените промени за съгласуване, но до днес ръководството на БЛС "отказва да съгласува анекса, което прави невъзможно утвърдените от Надзорния съвет на НЗОК стойности да достигнат до лечебните заведения", подчертават от НЗОК.
 
Зам.-председателят на съсловната организация Галинка Павлова коментира, че информацията от НЗОК им била изпратена в петък, в края на работния ден, с настояване за подписване. "Искаме да прегледаме текстовете задълбочено и да проверим дали те отговарят на философията на Националния рамков договор за 2017 г.", уточни тя.
 
Подготвя се отговор от БЛС, тъй като някои от текстовете не са приемливи за Съюза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във