Банкеръ Daily

Общество и политика

Затворени заведения масово организират коледни партита

Затворени заведения масово организират фирмени коледни и новогодишни партита.

Затворени заведения масово организират фирмени коледни и новогодишни партита. Такива сигнали идват ежедневно до медиите, но се оказва, че е много трудно да се хванат на място и празнуващите, и собствениците, показва проверка на Нова телевизия. 

Заведение във Велико Търново работи тайно. Дори след сигнал до полицията и пристигане на патрул празнуващите вътре не отварят вратата. Около 22.00 ч. управителят на заведението все пак пристига. До полунощ бяха съставени 20 акта на празнуващи на стойност от 300 лв. Акт и глоба от 3000 лв. получи и собственикът на заведението. Освен 20-те присъстващи на фирменото парти с тях е имало диждей и още четири души персонал. 

След преждевременното приключване на празника в механата, заведението беше запечатано.

Миналата седмица Ричард Алибегов, председател на Българска асоциация на заведенията, предупреди, че мерките са нечестни, защото се отнасят само за заведения и фитнеси, а всичко останало си работи.

"Не разбираме как за Лекарския съюз не е проблем, че има стотици души в хипермаркети, нехранителни магазини, а в същото 20-30 души в ресторант е проблем", попита той.

"Трябваше, когато затвориха заведенията на 27 ноември, да се предприеме по-сериозен локдаун до 21 декември заедно с нехранителните магазини, с големите хипермаркети и тогава сигурно щяхме да имаме много по-добър ефект, който щеше да позволи да се отвори в момента. Ние се опитваме в момента да борим епидемията със заведения и фитнеси затворени. Общо взето това е затворено", оплака се Алибегов. .

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във