Банкеръ Daily

Общество и политика

Затварят НОИ заради заразен служител с коронавирус

Служител от Контактния център на Националния осигурителен институт е заразен с COVID-19. За извършване на пълна дезинфекция сградата, която се намира  на столичния бул. „Александър Стамболийски“ №62-64 ще бъде затворена за днес, а приемните за граждани ще работят до 15 часа, при спазване на мерките за индивидуална защита и физическо отстояние.

В спешен порядък ще бъдат установени и тествани всички контактни на заразения служител, на първо време това ще стане с всички работещи в Контактния център, които ще бъдат поставени и под карантина. Тези служители обслужват единния телефонен номер на НОИ за даване на консултации и нямат пряк физически контакт с граждани.

За изминалото денонощие за коронавируса са изследвани 2045 проби, като 112 от тях са дали положителен резултат. Това показват данните в Националната информационна система. 

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Варна - 2; Видин - 2; Добрич - 1; Кърджали - 4; Кюстендил - 13; Пазарджик - 10; Плевен - 5; Пловдив - 2; Разград - 2; Сливен - 7; Смолян - 3; София област - 15; София град - 13; Стара Загора - 3; Шумен - 27; Ямбол – 3.

Към момента в България са потвърдени общо 3453 случая на коронавирусна инфекция, като 1455 от тях са активни.  Излекувани са вече 1817 лица, като през последното денонощие са регистрирани 33 от тях.

Новите смъртни случаи, регистрирани през последното денонощие са 5. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във