Банкеръ Daily

Корнелия Нинова от Лом:

Затварянето да върви с компесаторни мерки за хората и бизнеса

„Дотук се стигна поради некомпетентно, хаотично и непоследователно управление на кризата от правителството на Борисов. В цял свят отговорните държавници обявяват локдаун заедно с компенсаторни икономически и социални мерки. Само българското правителство не го прави. Настояваме за незабавни мерки. Никой не трябва да бъде оставян сам. Правителството веднага да обяви данъчна ваканция за бизнеса и пряко подпомагане с определено сума месечно на всички домакинствата“, коментира Корнелия Нинова в Лом по време на среща със социалисти и симпатизанти. Лидерът на БСП направи коментара минути след като стана ясно, че от идния понеделник управляващите въвеждат локдаун у нас.

Председателят на БСП Корнелия Нинова по-рано посети и разговаря с работниците и мениджърския екип на „Силпа“ ООД в Лом. Пред тях Нинова заяви, че в тази тежка ситуация за всички най-важното е здравето и работните места. Тя припомни, че БСП има изработен специален Закон за Севрозапада, предвиждащ целенасочена държавна политика и помощ за най-бедния регион не само у нас, но и в ЕС.

 Във фирмата работят 140 човека, дружеството е на пазара от 2004 г. и е специализирано в изработката на изделия от ламарина и пластмаса.

Продължава обиколката на лидера на българските социалисти из Северозападна България, продължават и срещите на Корнелия Нинова със съпартийци и поддръжници днес в Берковица, Медковец и Монтана. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във