Банкеръ Daily

Министерството на правосъдието иска:

Затягане на контрола при получаване на гражданство срещу инвестиции

Министерството на правосъдието предложи за обсъждане промени, с които което да се завиши контрола и прозрачността  при предоставянето на гражданство срещу инвестиции.

Целта на предложената промяна е в хода на производството по придобиване на българско гражданство чрез инвестиции да се установи по сигурен начин, че инвестицията е действително направена и поддържана през целия законоустановен срок. 

По този начин ще се осигури привличане на реални чужди инвестиции. Целта е да има трайност при разкриване на работни места и стимулиране на икономическата активност в страната, при достатъчно налични гаранции за националната сигурност и суверенитет, подчертават от ведомството.

Министерството вече предложи получаването на българско гражданство от чужденци срещу инвестиции да отпадне изцяло. До разглеждането на предложението в Народното събрание обаче текстовете са действащи. Така с промените в Наредбата ще се осигурят достатъчно механизми за установяване на всички обстоятелства, гарантиращи законосъобразното предоставяне на гражданство срещу инвестиции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във