Банкеръ Daily

Общество и политика

Защо законът не важи за БМБ, VG и Менда?, пита Божков

Васил Божков пусна извлечения за изтеглени 67 млн. лв. в брой. "Сумата, която съм предал на Горанов и Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години", обяви обвиняемият бизнесмен

"Вече втора седмица Прокуратурата бездейства след подадения от мен сигнал. Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства.  Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващата #хунта. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването.

P.S. Това са извлеченията от личната ми сметка, които доказват изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години", написа Божков на страницата си във Фейсбук.

Това е вторият път, в който той показва банкови извлечение, намеквайки, че парите от тях са отишли за изплащане на практически подкупи към действащи политически лица около премиера Борисов.

Миналата седмица главният прокурор Иван Гешев обясни за сигналите на Божков.

"Дали сигналът за давана такса "спокойствие" от страна на укриващия се в Дубай хазартен бизнесмен Васил Божков е достоверен, това ще бъде установено от наблюдаващия прокурор. В момента има 10 сигнала, които се разглеждат.  Казах, че има депозиран сигнал до главния прокурор. На другия ден се появиха няколко, вече са над 10. Сигналите са срещу различни лица, а дали е достоверен може да прецени само наблюдаващия прокурор", обясни той. 

Той подчерта, че има активен и пасивен подкуп. Виновен е този, който дава, но и този, който получава.

"Тази защитна стратегия, че който дава е невинен, а този който взима е виновен, не е издържано най-малкото от юридическа гледна точка, обясни Гешев.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във