Банкеръ Daily

"Демократична България" в Столичния общински съвет:

Защо Боршош все още е зам.-кмет на София?

Преди две седмици осветлихме бизнес връзките на новия заместник-кмет по културата, образованието, младежта и спорта на София Мирослав Боршош с Делян Пеевски. Една от фирмите, собственост на Делян Пеевски, която потенциално би попаднала в обхвата на санкциите по закона "Магнитски", е „БМ Системс“ ЕАД, чийто представляващ и член на Съвета на директорите е бил Мирослав Боршош.

Това написаха от "Демократична България" във "Фейсбук". 

"Разказахме и за злоупотреби и нецелесъобразно разходване на средства още от първата година на Боршош начело на НДК. Подадохме сигнал до прокуратурата, АДФИ, ГД „Национална полиция“ и Министерство на културата. Предоставихме им стотици страници документи, които свидетелстват за притеснително разходване на средства и трудно обясними управленски решения.

Общинските съветници Яна Тодоранова, Михаил Паргов и Симеон Ставрев призоваха Боршош да се оттегли от поста си именно заради начина на управление на НДК и бизнес отношенията си с Делян Пеевски и тежките съмнения и рискове, които те пренасят върху един от най-важните ресори за всички столичани, особено за най-младите и, както всички твърдят, най-важните", пишат още общинските съветници от обединението.

Нито г-н Боршош, нито г-жа Фандъкова, нито ръководството на ГЕРБ са реагирали досега по някакъв начин, посочват те.

"В една нормална демокрация при най-малкото съмнение за неговата почтеност заместник-кмет с толкова важен ресор нямаше вече да заема този пост. Явно обаче зад кариерното развитие на Вальо Топлото в културата в Столична община стоят могъщи сили и интереси. Звучно рекламираният от ГЕРБ подход „При най-малко съмнение отстраняваме“ не важи за г-н Боршош. Остава въпросът дали Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов изобщо имат думата за това назначение", завършва постът в социалната мрежа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във