Банкеръ Daily

Общество и политика

Засега 21% от учителите у нас искат да се ваксинират срещу COVID-19

Работна среща - министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на образованието Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб

На този етап 21% от учителите у нас а заявили желание да се ваксинират срещу коронавируса. Това стана ясно по време на работна среща, в която участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на образованието Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб.

Ще продължи записването, докато тече ваксинацията на втората група по плана за имунизация. Приоритетно ще бъдат ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните институции.

Темите на разговора бяха противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал. Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения.

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера. Министърът на здравеопазването и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщиха, че темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във