Банкеръ Daily

Общество и политика

Зарков не отхвърли възможността да се кандидатира за лидер на БСП

Социалистите ще решат кой да е лидер на БСП. Така Крум Зарков отговори на въпроса дали той ще е наследникът на Корнелия Нинова начело на левицата. "Получавам доста сериозна подкрепа отвсякъде и удари от онези сайтове, които са заети да очернят хората. Ще взема решение дали ще се кандидатирам за поста, когато започне съответната процедура", каза Зарков пред bTV. По думите му по-важното в ситуацията е съставянето на правителство и чак тогава възстановяването на левицата.

"Няма противопоставяне между Румен Радев и БСП. Според мен една от причините за лошия ни резултат е разминаването на подкрепата на левицата за Радев", отбеляза социалистът. Той допълни, че действията на „Продължаваме промяната“ са добри и решението да не се включват ГЕРБ и ДПС в преговорите за съставяне на кабинет е било правилно.

"След президентските избори, от понеделник трябва да работим за стабилно правителство", изтъкна той. И уточни, че преговорите за кабинет и екипът от левицата, който ще участва, зависят от Националния съвет на БСП. Те ще дадат съответния мандат на когото преценят. "След това ще се организират екипи, за да влязат в тези преговори и да допринесем за тях", посочи още Крум Зарков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във