Банкеръ Daily

Бойко Борисов:

Заради хаоса в държавата се изготвят и компроматите срещу ГЕРБ

​Това, което прави в момента Рашков като ръководител на МВР, никога не е правено. Говорих с една кметица, тя ми каза, че са ги арестували да ги снимат с белезници и после са ги пускали. Тя ми каза, че са пребили хора. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира след брифинга на Бойко Рашков за строителството на „Хемус“ днес и за акцията на МВР в Хасковско вчера.

На брифинга освен Борисов присъстват и двама от зам.-председателите на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов.

Бившият министър-председател се възмути от „политическата атака срещу една партия все едно другите не съществуват“. Борисов смята, че няма нищо вярно в твърденията на Рашков за изграждането на автомагистралата. Смята, че заради хаоса в държавата се изготвят и компроматите срещу ГЕРБ. Борисов отдава страха на Румен Радев и Рашков на социологическите агенции, които дават преднина на партията на ГЕРБ.

„Няма да ни уплашат“, предупреди Борисов.

Той запита откъде-накъде Радев като кандидат-президент има право да получава информация по текущи разследвания.

Борисов отговори и на твърдение на Рашков, че представители на ГЕРБ и ДПС са били на среща в къщата на собственик на болница "в която обичали да се ваксинират". Той запита дали казаното от вътрешния министър означава, че МВР следи политически дейци. 

„Господ ми е свидетел. Нито оторизиран от мен човек не съм пращал там и не знам за такава среща. Ние с ДПС не сме водели никакви такива разговори“, отвърна още бившият премиер, прекръствайки се.

"Заснимал съм си цялата централа, заснимал съм си дома. Да не се готвят пак да сложат нещо в чекмедже! Те влязоха Радев, Черепа, Рашков и подобни. Тръгнат ли негодниците да ми правят пак същото - нищо да не излезе", предупреди Борисов. 

"В Банкя не смея да се съблека (...) Изберете си - или банката, или чекмеджета!", каза също той.

„България се връща години назад. Изборният процес течеше съвсем спокойно. Последните месеци имаме груба намеса на служебния кабинет в изборния процес. Такова нещо по Конституция не се позволява. И аз питам къде са тук демократите?“, запита на свой ред Даниел Митов.

Той недоумява защо партиите са били против проверката на квитанциите от машинния вот. Митов повтори мнението на Борисов, че софтуерът на машините може да бъде манипулиран. 

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обясни защо не се строи "Хемус" с европейски средства. Той разкри, че от Европа се дават около 1 млрд. за пътища, а проектите у нас са за 8 млрд. лева.

"Предвид това, което се случи, искам да припомня нещо. Служебното правителство трябва да организира изборите, а не да участва в тях. А ние имаме служебно правителство, което е пряк участник в изборния процес, а преди няколко седмици една част се отцепи и участва директно в изборите. Такова чудо не сме виждали", заяви Дончев.

В заключение лидерът на ГЕРБ каза, че му е мъчно за България. Изтъкна, че от първенец на Балканите по икономическо развитие вече е на дъното. Съжали и за починалите от коронавирус.

"Те нямат срама. Ние се кичим тука всички с маска, Радев ходи без маска", коментира още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във