Банкеръ Daily

Общество и политика

Започват празниците на Стария град в Пловдив

С концерт на фолклорните ансамбли "Тракия" и "Странджа" в Античния театър тази вечер в Пловдив започват празниците на Стария град. Концертът е под мотото "Заедно" и е с вход "свободен".

В програмата на "Празниците на Стария град", които продължават до 24 септември, са включени много и разнообразни събития за всички възрасти и интереси - концерти, изложби, ревюта, опознавателен тур, демонстрация на традиционни техники за мозайки, училище за фокуси, демонстрация за рисуване на маски и кукли, изобразяване на големи кукли по китайски образец, премиера на книга и мобилно приложение. Те ще се проведат на емблематични за Стария Пловдив места и във възрожденски къщи, в храмовете и по калдъръмените му улици. 

На 21 септември от Етнографския музей ще тръгне традиционното шествие на занаятчиите, което предшества Есенния панаир на занаятите, който се провежда на ул. "Райчо Даскалов" /бившата Узун чаршия/. Ул. "Стръмна" ще се превърне в Улица на занаятите, а Римският стадион - в Училище за фокусници. В Малката базилика ще се състои премиерата на "Праисторически буквар" на палеобалканските писмености, а в галерия "Златю Бояджиев" ще се извършват демонстрации по рисуване на маски и кукли. 

Празниците ще бъдат закрити на 24 септември с концерт на Берковската духова музика на Римския стадион.

Facebook logo
Бъдете с нас и във