Банкеръ Daily

Общество и политика

Започват ефективни протести и във Видинската болница

Ефективни протести започват от четвъртък – 13 юни, във Видинската болница. Професионалистите по здравни грижи настояват за достойни условия на труд и адекватно възнаграждение.

Медицински сестри, рехабилитатори и лаборанти няма да работят по час на ден в продължение на седмица. До стачката се стига след предупредителни протести, каза пред БНР председателят на Дружеството на професионалистите по здравни грижи във Видинската болница Диана Богомилова. "Непрекъснато уведомявахме, че по този начин не може повече да се работи, а идва отпускарски сезон. Ние наистина не можем да правим графици", категорична беше тя.

"Условията за работа вече са непосилни", коментира медицинският лаборант Дарина Григорова: "В момента сме по един лаборант на смяна, което е изключително трудно, натоварващо, не е платено", посочи тя.

Пациентите няма да бъдат изоставени. Ще има дежурни, които ще се грижат за тях, увериха професионалистите по здравни грижи. Ако исканията не бъдат изпълнени, след 20-и юни ще се стачкува по два часа на ден. Следваща стъпка е подаването на колективни оставки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във