Банкеръ Daily

Общество и политика

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в Софийския университет

Тази година, Софийският университет ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми, а кандидатстването в специалност "Право" ще се осъществява с оценката от матурата по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование.

От днес започва процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи. Всички кандидати могат да заявят желанията си на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на университета. Срокът за регистрация на бъдещите студентите е до 3 юли, а таксата за участие в класирането е 30.00 лева.

Първият етап ще се извърши на 7 юли. Класираните от първия етап от 8 юли до 10 юли включително ще имат възможност: да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи; да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност; да не потвърдят или да не се запишат.

Некласираните не подават декларация за участие в класирането и не депозират диплома за средно образование, тъй като участват автоматично в следващия етап на класирането.

Вторият етап ще се проведе на 14 юли. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, и некласираните кандидат-студенти. Всички приети трябва да потвърдят и да се запишат от 15 до 17 юли включително. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

Третият етап на класирането се извършва на 21 юли. Срокът за записване е от 22 до 24 юли включително. Резултатите от това класиране са окончателни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във