Банкеръ Daily

Общество и политика

Започва кампанията Пролетно почистване '2019

Традиционната кампания – Пролетно почистване на Столична община, започва днес и  ще продължи до 15 април.

Кампанията ще протече на два етапа. Първият етап „Включи се и  почисти  своя квартал” е от 20 март до 31 март и включва почистване на  прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, училищни дворове, детски заведения, разлепени листовки по стълбове, дървета, елтабла, боядисване на ел. табла и др. съоръжения.

Вторият етап: „Чиста и зелена София, без пластмасови отпадъци” от 01 април до 15 април и включва почистване и озеленяване на общински  територии  и тревни площи  по улици и булеварди,  деретата и  корита на реките, като превенция на риска от наводнения.  Също така затревяване на свободни общински места, насипване  с  чакъл, трошен    камък, поставяне на кашпи на детски площадки и междублокови градинки, засаждане на  дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки  (подмяна на счупени летви) и боядисване на същите; премахване на изоставени, ръждясали табели от стълбове по улици и булеварди, територии около манастири, крайградски места и  зони за отдих. 

Създадена е организация за координиране дейността по пролетното почистване, като на телефона на оперативния център  987 55 55  и 93 77 566 в периода на кампанията, гражданите ще могат да подават своите сигнали, предложения и др., за времето от 09.00 до 17.00 ч.

За кампанията по пролетното почистване са  осигурени 50 000 бр. чували и 20 000 бр. ръкавици, които ще се раздават в районните  инспекторати по места.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във