Банкеръ Daily

Общество и политика

Започнаха преговорите между ГЕРБ и Патриотичния фронт

Продължават консултациите на ГЕРБ с останалите партии, които влизат в парламента. Точно в 13 часа започнаха разговорите с представителите на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, като е любопитно, че освен преговорния екип, на разговорите дойдоха и лидерите на формацията Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

В контактната група на Патриотичния фронт участват Полина Карастоянова, Силвия Трендафилова - член на Политическия съвет на коалицията, и Искрен Веселинов.

Патриотичният Фронт вече обяви, че предлага да се организира кръгла маса на 19 октомври за приоритетите на бъдещо правителство на националното спасение.

Според коалицията сред основните задачи на правителството на национално спасение са отстраняване на ДПС от властта, възраждане на икономиката, ревизия в енергетиката, бюджетни реформи, демографска програма за спасяване на нацията, както и цялостна образователна реформа.

По време на консултациите вчера ГЕРБ и Реформаторският блок не постигнаха съгласие по съставяне на правителство и затова преговорите с Патриотичния фронт се очакват с повишен интерес.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във