Банкеръ Daily

Общество и политика

Започнаха консултациите за съставяне на правителство

От днес до края на седмицата ГЕРБ започват политическите консултации за съставяне на правителство с останалите седем партии, преминали 4-процентната бариера. Преговорите започнаха от днес в 10.00 ч. с БСП.

Целта е до края на седмицата в последователни дни партиите да водят разговори в поредност според получения резултат на изборите. Разговорите ще се провеждат в сградата на Народното събрание.

ГЕРБ ще проведат преговорите за политическа подкрепа с останалите седем партии на два кръга. Първият тур от кастинга ще се води от дамите в ръководния орган на ГЕРБ, начело с Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. Едва след това, при втория кръг на кастинга за управление, участие в подбора за политически партньори ще вземе и Бойко Борисов.

От БСП обявиха, че ще изпратят на срещата говорителя на социалистите Атанас Мерджанов, заедно с Янаки Стоилов и Захари Георгиев.

През следващите дни от ГЕРБ предвиждат провеждането на подобни разговори и с ДПС, Реформаторския блок, Патриотичен фронт, "България без цензура", "Атака" и АБВ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във