Банкеръ Daily

Общество и политика

Започнаха консултациите на ИТН с „Изправи се БГ! Ние идваме!“

В 11 часа днес бяха подновени консултациите на партия „Има такъв народ“ с останалите парламентарно представени партии. Водят се разговори с ръководството на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в сградата на Народното събрание.

От страна на "Има такъв народ" са Тошко Йорданов, Виктория Василева, Филип Станев и Ивайло Вълчев. "Изправи се БГ! Ние идваме" са представени от Мая Манолова и Николай Хаджигенов.

"Здравейте, малко е шашаво да правим среща с хора, които сме били заедно на площадите. Ясно е, че искаме едно и също. Аз не очаквам да има някакви разминавания за основните цели. Това, което искахме долу на улицата, затова сме и тук. Иначе ние специално едва ли щяхме да сме тук, както и вие", каза в началото на срещата Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

От своя страна Мая Манолова благодари за разговорите и че от "Има такъв народ" са се съобразили с тяхното настояване да има публични консултации в парламента. Според Мая Манолова Народното събрание е най-публичната сграда.

"Факт е, че ние работим отдавна и добре заедно и си имаме доверие, затова и си говорим обикновено направо. Ние идваме, както правилно каза, буквално от улицата и площадите", заяви още Мая Манолова и приветства намерението на "Има такъв народ" да поеме отговорност за съставяне на кабинет и обърна внимание, че хората очакват той да се заеме с техните проблеми.

За следобед е планирана среща с БСП.

От проведената в петък първа среща с "Демократична България" стана ясно, че разговорът е за политики и приоритети, но не и за имена на министри в следващ кабинет с мандата на „Има такъв народ“. Двете партии заявиха, че имат достатъчно общи политики и биха могли да работят заедно. Те определиха диалога си като конструктивен и съобщиха, че са сближили позициите си.

От преговорите са изключени единствено ГЕРБ-СДС.

В неделя ИТН са поканили на консултации ДПС. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във