Банкеръ Daily

Общество и политика

Започнаха финалните преговори за правителство

В Народното събрание започна финалният кръг от консултации за подкрепа на управлението между ГЕРБ, Реформаторския блок /РБ/ и Патриотичния фронт /ПФ/.

В нея участват преговорният екип на ГЕРБ- Томислав Дончев, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и лидерите на Блока - Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов

Срещата беше уговорена беше уговорена сутринта, след кратки преговори  на ГЕРБ и Реформаторите с Патриотичния фронт.

Първо лидерът на ДСБ Радан Кънев, а после Менда Стоянова и Румяна Бъчварова от ГЕРБ посетиха стаята на Патриотичния фронт в Народното събрание.

До совалките се стигна, след като късно снощи Патриотичният фронт обяви, че няма да подкрепи програмата на бъдещия кабинет и няма да е част от мнозинството. Така новия кабинет остава без подкрепа в парламента часове преди президентът да връчи мандата на Бойко Борисов.

"Тук не говорим за отстъпки, а за възможността в българския парламент да има мнозинство за правителство, което като проект на структура и персонален състав е доста напреднало“, каза Кънев, след като излезе от стаята на Патриотите. Лидерът на ДСБ обясни, че националистите ще имат бележки към някои текстове и ще искат да се добавят други.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във