Банкеръ Daily

Общество и политика

Започна ваксинирането в моловете в София

Новите три ваксинационни пункта - в мол "Парадайс" (ниво 0, Северен вход), мол "Сердика" (ниво 0 до клиентски асансьори) и "Ринг мол" (на паркинга до "Икеа") бяха открити в събота в 13 часа и вече приемат първите желаещи да се имунизират срещу COVID-19. С тях местата за ваксинация през уикенда в София вече станаха осем.

Решението за отваряне на ваксинационни пунктове в моловете е било взето по инициатива на управителите на търговските центрове, след среща с кмета на София Йорданка Фандъкова миналата седмица. Работното време на ваксинационните пунктове е съобразено с активността на посетителския поток в моловете - от 13 до 18 часа.

Столичната община и СРЗИ осигуряват лекарски екипи и ваксини и на останалите пет мобилни пункта в Южния парк, Северния парк, Борисовата градина, парк "Дружба" и в кв. Красна поляна. Въпреки дъждовното време, днес до обед в пунктовете в парковете са се ваксинирали общо 326 души. Някои от хората си поставят в тези пунктове вече втора доза от избраната от тях иРНК ваксина и получават европейския сертификат, с който могат да пътуват спокойно в повечето европейски държави. Сертификати на място получават и хората, предпочели еднодозавата ваксина на "Янсен". Работното време в пунктовете в парковете днес и утре е от 9 до 16 часа.

През първите три уикенда, в които работят мобилните кабинети в парковете, в тях са се ваксинирали над 3200 души, информират от Столичната община.

Автобус, оборудван като лекарски кабинет за ваксинации, е разположен и на летище София - пред Терминал 1. През седмицата мобилният пункт беше разположен на площад "Княз Александър Първи".

Facebook logo
Бъдете с нас и във