Банкеръ Daily

Общество и политика

Започна срещата на "четири очи" между Борисов и Заев

Започна срещата на "четири очи" между премиерите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев във Водочки манастир в Струмица, Македония, предаде БТА. 

След това двамата премиери ще поднесат венци пред паметника на президента на Република Македония в периода 1999-2004 г. Борис Трайковски.

По-късно правителствата на България и Република Македония ще проведат първото си съвместно заседание.

От българска страна в заседанието участие ще вземат вицепремиерите Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, министрите Валентин Радев, Николай Нанков, Нено Димов, Румен Порожанов, Ивайло Московски, Емил Караниколов, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова.

Очаква се да бъдат подписани девет документа за двустранно сътрудничество в областта на външната политика, инвестициите, енергетиката, отбраната, туризма, телекомуникациите, инфраструктурата и реакцията при бедствия. Споразуменията са част от изпълнението на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство, подписан на 1 август тази година.

Предвидена е и церемония по връчването на специализирано превозно средство за хора с увреждания, което е дарение от България за Струмица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във